Update over de coronamaatregelen bij de Jeugdtandarts

De speciale coronatriage die mondzorgpraktijken deden behoort, in elk geval voorlopig, tot het verleden. Vanaf nu worden patiënten weer zelf geacht om het aan te geven als ze niet op hun afspraak kunnen komen – bijvoorbeeld omdat ze in quarantaine zitten of corona hebben.

Een andere wijziging is dat er minder aanvullende maatregelen zijn, en dat ze vanaf nu gelden als advies. De maatregel om 1,5 meter afstand te houden is geheel vervallen. Ook adviseert de Leidraad niet langer om geen handen te schudden.

Wel wordt nog steeds aangeraden om bij patiëntencontact met een afstand kleiner dan 1,5 meter een chirurgisch mondneusmasker type II/R (of een chirurgisch mondneusmasker type II + gezichtsscherm) te dragen. Patiënten kunnen zelf kiezen of ze een mondkapje willen dragen in de praktijk; het hoeft niet.

KNMT Laatste update: 22 april 2022, 10.15 uur.

Basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Team Jeugdtandarts Beuningen & Waalsprong

Geschreven door: Isabelle
op: 4 mei 2022
"Super professioneel Team"

– Susan Vleeming

"De juiste aanpak en Deskundigheid"

– Tijn Maaskamp