Social Media Privacy

Uiteraard mag u via Social Media laten weten wat u van de Jeugdtandarts vindt. U mag echter niet zomaar foto’s of filmpjes die u binnen de

Jeugdtandarts heeft gemaakt op Social Media zetten. Hiervoor moet u altijd toestemming vragen aan de persoon die u wilt fotograferen of filmen. Ga er respectvol mee om wanneer iemand na plaatsing van een foto of film verzoekt om deze te verwijderen. Wees u bewust van het karakter van Social Media. Alles wat u op internet plaats is (en blijft) vindbaar. Plaats niets op Social Media dat u, andere patiënten of medewerker van de Jeugdtandarts kan schaden.

Wilt u in de praktijk filmen of fotograferen ?? Houd dan rekening met de privacy van anderen. U moet altijd toestemming vragen aan de zorgverlener of personen die u fotografeert of filmt. Vertel er ook bij wat u wilt doen met de foto of film. Als iemand toestemming weigert of als iemand niet in staat is om toestemming te geven, mag u géén foto’s of opnames van die persoon maken. Ook van kinderen mag u geen foto’s of opnames maken.

Telefoongesprekken voeren en/of muziek afspelen zonder oordopjes kan erg storend zijn voor bezoekers van de praktijk en het personeel, daarom is dit in de behandelruimtes niet toegestaan. De telefoon dient in de behandelruimtes uitgeschakeld te staan. Tevens is het verboden om (ongevraagd) met de mobiel foto’s te maken in de behandelruimtes. Dit om de privacy van (andere patiënten) te waarborgen.