Werkwijze

Een blije en mooie lach. Daar is het ons om te doen. Wij weten precies wat kinderen prettig vinden en hoe we ze gerust moeten stellen. Daar hebben wij goed over nagedacht. De combinatie van tijd, aandacht en de nieuwste technieken maken een bezoek aan onze tandheelkundige praktijk tot een ontspannen en plezierige beleving.

"Super professioneel Team"

– Susan Vleeming

"De juiste aanpak en Deskundigheid"

– Tijn Maaskamp

Wat doet Jeugdtandarts?

Onze werkwijze
De eerste keer

Kinderen houden van geheimpjes, maar niet bij de tandarts. Daarom vertellen wij ze álles wat ze willen en moeten weten. Op onze eigen begrijpelijke en vooral leuke manier. Bij de eerste controle, wanneer uw kind twee jaar is, nemen we ze stap voor stap mee in de wereld van tandjes, tandpasta en poetsen.

Controle

Een snelle en vlotte controle van het gebit. Wij de woensdag- en vrijdagmiddagen speciaal gereserveerd voor deze korte, periodieke bezoekjes. De kinderbehandelingen vinden onder schooltijd plaats. Onze praktijk is dan rustig en zo is er alle tijd voor uw kind en de betreffende behandeling.

Gaatje vullen

Een gaatje. Eerst altijd even schrikken, maar even zo snel verholpen. Wij gebruiken alleen mooie witte kunstharsvullingen. Anders dan amalgaanvullingen hebben deze geen invloed op het lichaam, vormen ze geen zichtbare donkere plekjes in de mond en gaan ze een heel melktand-leven mee.

Pijnklachten

Kiespijn, loszittende melktanden of een dubbele tand. Heeft uw kind plotselinge pijn aan het gebit? Wij lossen het snel op. U kunt dezelfde dag nog bij de Jeugdtandarts terecht. Ook buiten werktijd en in het weekend kunt u ons gewoon bellen voor de gegevens van de op dat moment dienstdoende tandarts.

Fluor happen

De juiste zorg en aandacht laten uw kind breeduit lachen. Naast goed poetsen en regelmatige controle draagt ook een preventieve fluoride behandeling bij aan een stralende lach. U kent het ongetwijfeld als ‘fluor happen’. Letterlijk even doorbijten in een pasta met een lekker smaakje. Een snelle hap voor sterke tanden.

Tips

Een gezond gebit, een blij gezicht. Met een beetje goede zorg behoudt uw kind die stralende lach. Daarom is het belangrijk dat kinderen poetsen met plezier. En dat leert u ze heel eenvoudig met onze praktische en motiverende tips.