Behandelingen en zorg bij

Jeugdtandarts Waalsprong & Beuningen

De Jeugdtandarts staat voor de juiste en meest passende zorg. Helemaal afgestemd op de behoefte van uw kind. Ieder gebit is immers anders. Met onze gespecialiseerde kindvriendelijke zorg hebben wij voor elke rij tanden de beste behandeling. In onze praktijken in Beuningen en Waalsprong staat elke dag een breed team aan zorgverleners klaar.

Tandartsen, mondhygiënisten, preventieen tandartsassistenten maken samen werk van mooie tanden. Of het nu gaat om basiszorg, standaardzorg of aanvullende zorg. Bij ons is uw kind altijd in goede handen. Hieronder vindt u informatie over de verschillende vormen van zorg die wij u en uw kind bieden. Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op.

bij Jeugdtandarts

"Super professioneel Team"

– Susan Vleeming

"De juiste aanpak en Deskundigheid"

– Tijn Maaskamp

Welke soorten zorg biedt de Jeugdtandarts?

Basis

Een gezond gebit is een waardevol bezit. Dat geldt ook voor melktandjes. Een goede mondhygiëne en zorgvuldige preventie vormen samen de stevige basiszorg voor een sterke rij tanden. Onze basiszorg begint bij het geven van de juiste voorlichting. Poetsinstructies, voedingsadviezen en bijvoorbeeld het opstellen van een zorgplan. Regelmatige controles, het maken van röntgenfoto’s en kaakoverzicht foto’s horen daar eveneens bij.

Daarmee voorkomen we eventuele gebitsproblemen en schade. Daarnaast voeren wij in onze praktijk verschillende behandelingen uit om gezonde tanden sterk te houden en sterker te maken. Zoals fluoride behandelingen, standaard en uitgebreide gebitsreinigingen en het sealen van tanden.

Standaardzorg

Het kan zomaar eens zijn dat er meer specifieke zorg nodig is. Een gaatje, problemen aan het tandvlees of grote angst voor de tandartsstoel. Onze standaardzorg biedt uitkomst wanneer er bijzondere aandacht nodig is. Onze tandartsen, mondhygiënisten en kindertandverzorgenden verhelpen de meer zorgvragende problemen met zachte maar effectieve hand. Te denken valt aan het plaatsen van één, twee en drievlaksvullingen, behandeling van tandvleesproblemen als parodontitis en de grondige reiniging van worteloppervlakken. Ook angstreductie en de behandeling van patiënten met een beperkte problematiek zoals ADHD, een lichte kokhalsreflex of een minimale mondopening vallen onder onze standaardzorg. Met extra zorg en aandacht is een stralende lach altijd het mooiste resultaat.

Aanvullende zorg

Ook de meer complexe behandelingen worden uitgevoerd in onze praktijk. Met onze aanvullende zorg kunt u dus gewoon terecht in onze vertrouwde, ontspannen omgeving. Voor u en vooral voor uw kind een prettig idee. Een chirurgische ingreep als het moeizaam trekken van een kies of het terugzetten van een tand na een val of ongeval, het vervaardigen van kroonen brugwerk en de uitvoering van complexe situaties. De behandelingen uit onze aanvullende zorg worden alleen verleend door onze tandartsen. Daarmee bent u altijd gegarandeerd van de beste zorg. Ook patiënten met een gecompliceerde problematiek zoals extreme angsten,complexe sociale, psychische of lichamelijke beperkingen zijn meer dan welkom bij de Jeugdtandarts. Wij begrijpen hun behoeftes en bieden gepaste zorg en aandacht.