Tips voor een geweldig sinterklaasfeest!

Maak samen een doorgeef surprise voor een speciaal iemand. Maak één grote doos en stop daar een rijmpje en verrassing in, daarna geef je de doos door aan persoon 2. Ook die stopt er weer een cadeautje bij. Vervolgens gaat de doos naar persoon 3… enzovoorts. Op 5 december mag de surprise uitgepakt worden.

Spreek gedichtjes in voor iedereen die er niet bij kan zijn op pakjesavond. Stuur het filmpje op 5 december door als verrassing.

Stuur familie of vrienden een sinterklaasverrassing en gedicht via de post om open te maken tijdens sinterklaasavond.

Organiseer een Sinterklaas drive-thru. Als Sinterklaas de zak bezorgd heeft, kunnen alle vrienden en familie in de auto langsrijden om hun cadeautjes op te halen.

Daar wordt aan de deur geklopt! Vul een zakje met (zelfgemaakte) cadeautjes voor je buren, familie of andere lieve mensen. Bons hard op de deur, laat het zakje achter en kruip zelf achter een bosje om te zien wat er gebeurt.

Nodig Sinterklaas uit om op 5 december te (video)bellen. Hoe kan je Sinterklaas uitnodigen? Gewoon met een briefje in je schoen natuurlijk!

Deze tip is voor Piet: verstop dit jaar alle cadeautjes door het huis, en maak er een pakjesspeurtocht van.

Opa en oma zijn vast heel nieuwsgierig welke cadeautjes er allemaal in de zak van Sinterklaas zitten. Laat de kinderen videobellen met opa en oma tijdens het uitpakken. Zo zijn ze er toch een beetje bij.

Nomineer elkaar voor grappige sinterklaasuitdagingen op 5 december. Bijvoorbeeld de hoogste toren bouwen van kruidnoten, een filmpje maken als je een sinterklaasliedje zingt… Als de opdracht goed voltooid is, mag je iemand anders nomineren.

Bezorg op sinterklaasavond een zelfgemaakte sinterklaasslinger bij opa en oma. Zo hebben zij ook een beetje feest in huis.

Ook leuk: bak zelf lekkere kruidnoten en breng zakjes rond bij jouw favoriete mensen.

Oeps, Piet heeft er een zooitje van gemaakt. De pakjes zijn verstopt in huis, maar Piet heeft de verkeerde aanwijzingen bezorgd. De aanwijzingen zijn verwisseld met die van een ander gezin. Via videobellen kunnen jullie tóch de juiste hints uitwisselen.

Laat een speciaal sinterklaasmenu bezorgen door een lokale eetgelegenheid. Makkelijk en lekker!

Haal de meeste gekke kruidnootsmaken in huis en hou een kruidnotenproeverij op 5 december. Als je de smaak goed gokt, mag je een cadeautje uitpakken.

ls je nog wat kruidnoten overhoudt, kun je er een lekkere pepernotentaart van bakken!

Organiseer een pietendisco voor het gezin. Wie kan het gekste dansen en springen?

Laat de kinderen zichzelf verkleden als Sinterklaas of Piet en een zelfbedacht toneelstuk opvoeren op 5 december. Leuk om te filmen voor opa en oma!

Het team van Jeugdtandarts Beuningen & Jeugdtandarts Waalsprong,

wenst jullie veel plezier op pakjesavond!

Geschreven door: Isabelle
op: 4 december 2020
"Super professioneel Team"

– Susan Vleeming

"De juiste aanpak en Deskundigheid"

– Tijn Maaskamp