Hygiëne & Infectiepreventie Coronavirus

Als patiënt / ouder mag u van ons verwachten dat onze Hygiëne & Infectiepreventie streng wordt bewaakt dit bevordert de hygiëne in onze praktijk. De medewerkers krijgen continu feedback en ondersteuning om verspreiding van bacteriën en virussen tijdens het werk te voorkomen.

Wat kunt u verwachten?
Onze protocollen inzake Hygiëne & Infectiepreventie worden steeds naar nieuwe landelijke ontwikkelingen geüpdatet. Binnen onze praktijk dragen wij zorg voor uitermate goede hygiëne in het dagelijkse handelen. Hierdoor wordt de patiëntveiligheid bevorderd.

Dit doen we onder andere door:

• Het opstellen van protocollen ter voorkoming van infecties
• Het toetsen of ingevoerde maatregelen worden nageleefd en het gewenste effect opleveren.
• Zichtbaar zorgdragen voor hygiëne en steriel werken. De medewerkers wassen en desinfecteren hun handen voor en na ieder zorgcontact. Naast iedere behandelstoel staat een handdesinfectiepompje. Ook hier kan de medewerker met handalcohol de handen desinfecteren na iedere handeling bij de patiënt.
• Medewerkers zijn voldoende beschermd door o.a. het structureel dragen van mondkapjes om zichzelf en de patiënt tegen besmettelijke aandoeningen te beschermen.

Naast de zorg gericht op de patiënt, hechten we ook veel belang aan de hygiënische zorg voor de medewerker, bezoeker en omgeving.

Wat kunt u zelf doen om infecties te voorkomen?
U kunt helpen besmettingen te voorkomen door: * Regelmatig uw handen te wassen * U kunt ook zelf infecties veroorzaken, bijvoorbeeld door grieperig te zijn. Meld dit ook (liefst telefonisch) u kunt in overleg met de receptioniste kijken of het verstandig is om op bezoek te komen.

Informatie en antwoorden op veel gestelde vragen
Het RIVM is het landelijk coördinatiepunt voor alle zaken rondom het coronavirus. Alle relevante en actuele informatie over het coronavirus is te vinden op de site van het RIVM.

Contact
Indien u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft met betrekking tot Hygiëne & Infectiepreventie, dan kunt u terecht bij onze receptioniste. Zij kan indien nodig contact opnemen met de mevrouw in den Bosch, afdeling Hygiëne & Infectiepreventie.

Geschreven door: Isabelle
op: 26 februari 2020
"Super professioneel Team"

– Susan Vleeming

"De juiste aanpak en Deskundigheid"

– Tijn Maaskamp