De Jeugdtandarts versoepelt de regels nog niet.

Minister van VWS, Ernst Kuipers, kondigde tijdens de laatste persconferentie aan dat Nederland met grote stappen weer open gaat; stappen die ondertussen al gezet zijn. De minister noemde het een spannend besluit, omdat de besmettingen nog zeer hoog zijn en er een vakantie voor de deur staat met skitripjes en carnavalsfeesten. Speciale aandacht vroeg hij voor de kwetsbaren in onze samenleving, die door deze versoepelingen extra kwetsbaar worden. Uiteraard hebben wij hier ook oog voor.

Hoewel we allemaal blij zijn dat er langzamerhand weer meer kan, is het belangrijk om te realiseren dat een mondzorgpraktijk zoals de Jeugdtandarts geen willekeurige plek is in de samenleving. Juist onze kwetsbare patiënten doen nu een beroep op onze zorg en op onze verantwoordelijkheid om die zorg in een zo veilig mogelijke omgeving te bieden. Kwetsbare patiënten mogen dat ook van ons verwachten.

Omdat we onze kwetsbare patiënten moeten beschermen en uitval van zorgmedewerkers moeten voorkomen, versoepelen we binnen de patiëntenzorg omgeving van de Jeugdtandarts (nog) niet.

Niet versoepelen betekent:

Op 17 maart kijken we opnieuw wat er op dat moment mogelijk is.

We vragen hiervoor uw begrip.

Team Jeugdtandarts Beuningen & Waalsprong

Geschreven door: Isabelle
op: 24 februari 2022
"Super professioneel Team"

– Susan Vleeming

"De juiste aanpak en Deskundigheid"

– Tijn Maaskamp