10 leuke tips om te doen in de herfstvakantie

1.

Hebben jullie de échte herfstklassieker al gespot? De rode paddenstoel met witte stippen? Duik met het gezin het bos in om zoveel mogelijk van deze kabouterhuisjes te spotten

2.

Regen en nog eens regen? Het hoort bij de herfst, dus laten we er dan iets leuks van maken! Hijs jezelf en de kinderen in een vrolijk regenpak en regenlaarzen en trotseer de druppels. Onderweg komen jullie vast een heleboel diepe plassen tegen om in te stampen óf bergen met bladeren om in te springen.

3.

De bosgrond ligt elk najaar weer bezaaid met herfstschatten: kastanjes, eikeltjes, dennenappels en mooie bladeren. Mandje aan de arm en verzamelen maar! Thuis kun je er de mooiste dingen mee knutselen.

4.

Laat de kinderen de allermooiste herfstbladeren uit het bos zoeken voor hun eigen herfstslinger. Op de bladeren kun je patronen tekenen met een witte markeerstift, daarna hang je ze aan een touwtje. Tada!

5.

Denk je aan herfst, dan denk je aan pompoenen. Haal een paar mooie exemplaren in huis om zelf uit te hollen. Tip: wist je dat je de pompoenpitten kunt roosteren en opsmullen?

6.

Verwen de vogels in de tuin met zelfgemaakt vogelvoer. Maak een lekkere dennenappelsnack met pindakaas, een mooi vogeltaartje van vogelvoer of een meterslange pindaslinger. Misschien komt er wel een bijzondere vogel van jullie gerecht smullen!

7.

Doe de ultieme herfstfotoshoot met de kinderen. Leuk om te doen én een mooie herinnering voor later. Vraag de kinderen om een grote berg bladeren in de lucht te gooien én klikken maar.

8.

Bij welke geur denk jij meteen aan de herfst? Duik samen met jouw kleine kok de keuken in voor een recept met herfstkruiden. Bijvoorbeeld heerlijke muffins met speculaaskruiden, een babyccino met pumpkin spice of warme applecrumble met kaneel.

9.

Laat de kinderen zelf een kop warme chocolademelk met slagroom versieren. Wat gooien jullie erop? Mini-marshmallows, hagelslag, schuddebuikjes, nootjes, koekkruimels… Dat wordt smullen!

10.

Plunder de glasbak en laat de kinderen glazen potjes en flessen beschilderen met herfstkleuren. Lichtje erin en je hebt herfstsfeer op tafel of in de vensterbank.

Een fijne herfstvakantie en veel plezier.

Team Jeugdtandarts Beuningen & Waalsprong

Geschreven door: Isabelle
op: 20 oktober 2022
"Super professioneel Team"

– Susan Vleeming

"De juiste aanpak en Deskundigheid"

– Tijn Maaskamp